Tuesday, February 19, 2013

Dah banjir di IOI Puchong baru lah DAP sibuk buat kerja


http://khairulryezal.blogspot.com/2013/02/ahli-parlimen-puchong-sendiri-mengaku.html


Apabila CTS (cucu tok selampit blogger) membuat posting bahawa banjir di Puchong adalah berpunca daripada masalah saliran, banyak juak-juak Pakatan Haram yang memberi komen membela Kerajaan Negeri dengan bagi alasan projek pembinaan MRT lah, pembinaan jalan 10 lorong lah, jalan di kiri kanan tidak sama tinggi lah. 

Alasan macam budak tadika. 

Hari ini pertemuan di antara beberapa pihak seperti Ahli Parlimen Seputeh Teressa Kok, Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo, Yang Di Pertua MPSJ dan kakitangannya serta wakil dari LITRAK dan IOI Mall itu sendiri merumuskan bahawa masalah banjir semalam adalah disebabkan oleh masalah saliran.

Sudah terantuk baru tergadah.
Kenapa sebelum ini masalah saliran dipandang ringan walaupun beberapa projek di sekitar rancak berjalan? Kenapa tunggu bala turun baru hendak dicari jalan penyelesaian? Bukankah projek saliran harus diutamakan sebelum mana-mana projek hendak dilluluskan?

Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo sibuk sangat turun-naik mahkamah 'defend' Anwar, Karpal (daddy) dan puak-puak yang sewaktu dengannya....dan nak sama-sama sokong demo-jalanan lagi....mana ada masa  (quality time) untuk memantau dan merancang lokasi Parlimen sendiri, iaitu Puchong.

Padan muka.
Tuhan nak tunjuk kebenaran kepada rakyat Malaysia dan rakyat Puchong.

Salah undi pemimpin, nasib. Sendiri tanggung.

No comments:

Post a Comment